Bästa trafikförsäkring för din moped

En orimligt stor del av årskostnaden för att äga moped eller EU moped är försäkringen. Trafikförsäkring är ju obligatoriskt och tecknas med fördel på något av de stora bolagen. Folksam och Länsförsäkringar har i dagsläget bäst priser. Länsförsäkringar under förutsättning dock att du har övriga försäkringar hos dem. Drygt 2400:- per år är en rimlig kostnad.
Om man har betalningsanmärkning kan priset på trafikförsäkringen rusa i höjden. På Folksam kan priset dubblas och dessutom krävs att man betalar hela årspremien direkt, månadsbetalning accepteras ej. Trygg-Hansa är här ett bättre alternativ. Dom gör ingen skillnad på om du har betalningsanmärkning eller ej.

Är man intresserad av halvförsäkring eller helförsäkring skall man inte låta sig luras av billiga priser på enbart trafikförsäkringen. Begär helt enkelt pris på samtliga kombinationer som är intressant för dig och jämför. Det kan mycket väl visa sig att det bolaget som är billigast på trafikförsäkringen är bland de dyraste om du vill teckna en helförsäkring, och tvärt om.

Är du ägare till en Baotian scooter har du möjlighet att komplettera din trafikförsäkring (som du tecknat på något av de större bolagen) med en tilläggsförsäkring som gör din moped helförsäkrad. Företaget som erbjuder denna märkesförsäkring för mopeder heter Insplanet.

Premien hos Insplanet är i dagsläget inte mer än 1495:- per år. Detta ger dig en helförsäkring för totalt ca 3500:- per år. Självrisken ligger på 2500:- och är en av de lägre på marknaden. Dessutom ersätts du med en ny moped av samma modell om din gamla blir stulen utan att återfinnas alternativt skadas vid stöld eller krock så att den bedöms vara för dyr att laga.
De större bolagen jobbar i princip enbart med värdeminskningskalkyler vilket gör att du aldrig får ut ett belopp som räcker till att köpa en ny likvärdig moped.

Det finns ett antal fabrikat förutom Baotian som går att försäkra genom Insplanet. Här är en lista på de flesta: Birka, Chituma, Cityhopper, CPI, Fastpower, GT1, IWIN Sprint, Jin Lun, JPR, Kymco, Masaru, Motogino, Nordia, Parilla, Qingqi, Sanyou, Sprint, TMS, Viarelli, Yamati.

Klicka här för att läsa mer på Insplanets egen sida.
Postat av: Mange
Hej!

Jag har en baotian Retro från 2014 som jag intr har använt sen dess. Den har gått max 50 mil, sen blev den stående men funkar fortfarande och är i toppskick! Vad tror du man kan sälja en sån för idag? Är blocket bästa stället?

Mvh Magnus

Ny kommentar:
Namn:


E-postadress (visas ej):


URL:


Kommentera Emil Ordasis artikel (HTML tecken fungerar)

    |