Hur får jag igång min moped efter vinterförvaringen?

Problem nummer ett brukar vara att man glömt att koppla ur batteriet. Symptomen är att mopeden som var fullt fungerande innan vintern nu inte ger ett ljud ifrån sig när man försöker starta den med elstarten.
Det är heller inte ovanligt att bensinen dunstat bort ur förgasaren.

Du kan pröva att ladda batteriet men tyvärr är det inte alltid möjligt att få det ok igen. Ge dock inte upp direkt, det kan behövas så många som 6-7 laddningar innan batteriet kommer igång.
Det är också viktigt att du använder rätt typ av laddare, en som är avsedd för motorcykelbatterier. En bilbatteriladdare är för stark för ditt lilla mopedbatteri.
Ett tips för framtiden är att om du vet att mopeden skall stå en månad, koppla ur batteriet. Om du förvarar din moped under en längre tid, säg 2-3 månader bör du dessutom underhållsladda det en gång i månaden.

Kombinationen av att batteriet är urladdat och förgasaren tom på bensin gör att det är betydligt svårare än normalt att få igång mopeden.
Det enklaste sättet att få fram bensin till förgasaren är att kicka och vrida på gasen om vart annat, 2-5 ggr. Du behöver egentligen inte göra något startförsök på allvar utan detta är mer för att bygga upp en undertryck som får bensinen att rinna till.
OBS börja inte med detta. Gör först ett par vanliga startförsök. Om förgasaren redan är full på bensin är risken stor att motorn får för mycket bensin och blir sur.
Ett annat sätt är att helt enkelt öppna förgasaren genom att skruva upp förgasarlocket och lyfta upp trottelmebranet. Om man tittar ner i förgasaren och samtidigt gasar lite ska man se att det sprutar in lite bensin. Om det inte gör detta och förgasaren verkar torr kan man hälla lite bensin rätt ner i förgasaren och sedan pröva att starta. Om mopeden hostar igång är det bara att sätta ihop förgasaren igen. Bensinen du hällde i räcker för att köra mopeden några minuter och är väl motorn igång öppnas bensinkranen och mer bensin rinner till.
Man kan också suga i vakuumslangen för att öppna bensinkranen så att bensinen kan rinna till.
Vakuumslang

Kolla sedan lufttrycket i däcken. Vi brukar pumpa till 2,5 kilo både fram och bak.
Mopeden kan bli svår att manövrera när däcken är dåligt pumpade, vilket kan vara direkt farligt.

Det bästa är att byta motorolja innan vinterförvaringen, men om det inte blev gjort är det lika bra att passa på nu. Ställ upp mopeden på centralstödet. Om du ställer den på sidostödet gör lutningen att du kommer att göra en felaktig mätning av oljenivån. Oljesticka
Skruva upp oljestickan (A). Torka av den med en trasa. Skruva i och ut igen. Oljenivån skall vara i mitten eller i överkant på det räfflade området. Notera även färgen på oljan. Är oljan ljus eller nästan genomskinlig är det bara att fylla på om det fattas lite. Är oljan svart tappa ur den och fylla på med helt ny.
Oljesticka niva Avtappningsskruven (B) sitter under motorn nedanför oljestickan. Du behöver en fast nyckel eller hylsnyckel i storlek 17 för att lossa den. Kör gärna mopeden varm först så rinner den gamla oljan ut lättare.
Vi använder vanlig 10-40 olja, samma som till bilen.

Nu har du kollat det viktigaste för en bra nystart.
Kör lugnt!Postat av: Carro
hej, jag har det vanligaste problemet då att jag inte kopplade ur mitt batteri innan den fick stå. Så nu är batteriet helt dött, de reagerar inte på något sätt! Jag har laddat moppen i ungefär en vecja snart men den är endå helt död! Ska jag ladda det flera gånger om endå, eller finns det inge hopp för batteriet? hoppas på svar.

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Troligen är batteriet utom räddning. Kan bero lite på vad det är för laddare du använder. Ctek har en mycket bra laddare, men den kostar nästan 500:- men är ingen garanti för att batteriet kommer igång. Det kanske till och med är en bättre investering att lägga 500:- på ett nytt kvalitetsbatteri och se till att koppla ur det nästa gång mopeden inte skall användas på ett tag. Om du har tillgång till en voltmeter kan det hjälpa dig att avgöra om batteriet är utom räddning. Du bör kolla hur många volt batteriet ligger på innan du kasserar det. Det kan ju faktiskt vara något annat fel som gör att mopeden inte startar. Efter laddning bör det ligga på 12,5 volt. Om det är över 12 volt bör du också kolla hur stort spänningsfallet blir i samband med att du försöker starta mopeden med elstarten. Om Spänningen över batteripolerna faller ner under 8 volt är troligen batteriet kasst.
Om batteriet efter mätningarna verkar vara ok och mopeden inte ger ett ljud ifrån sig vid försök att starta med elstaren skulle jag kolla om glassäkringen är hel. Den sitter nere vid batteriet i en vit plastbehållare. Där skall också sitta en reservsäkring, så det är bara att byta och prova. Hoppas att du fick lite hjälp... Skriv igen om du undrar något mer!

Postat av: jeppe
hej jag undrar hur jag kan trimma den till 60 utan större märkvärdigheter??? tex dra en plugg eller något

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Svarar av princip inte på frågor som har med trimning att göra.

Postat av: Hans
Hej

Funkar denna för underhållsladdning?
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=35430368


Postat av: Emil Ordasi (http://www.scooter4u.se)
Japp den fungerar men denna är bättre (och dyrare naturligtvis) http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=13553678

Postat av: Petter
Varför säljs det så många strypta mopeder? En ostrypt moped är väl inte detsamma som en trimmad moped eller är den det? Det faktum att det finns en hastighetsgräns på 45km/t för en klass 1 moped borde inte vara skäl nog att strypa den, för även om man inte

Postat av: Helen
Fyller man på olja på samma ställe som man kontrollerar den??

Postat av: Pontus
Svar: Petter

Om man ändrar något på mopeden räknas det som trimm. Och varför mopeder är strypta är för att i t.ex china där baotian görs får mopparna gå hur fort dom vill om jag mins rätt, men här i sverige får bara en eu moped gå i 45 km/h. så istället för att moppen går i 60+ km/h sätter företagen som importerar moppar på en strypning så den går i 45 km/h. finns en hel drös med olika strypningar beroende på moped märke

Postat av: Bjarne
Varför tjuvstannar min Ghost tex när man stannar i trafiklysena sen får jag vänta 1.5-2 timar innan den startar har gjort mina servciar 30 o 100 mil har kört 145mil nu. Bjarne.

Postat av: Bacel
Hejsan, min ghost hakar ibland när jag ger fullgas har bytt insugsrör det blev mycket bättre men det känns som det är ett annat fel?

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Bjarne! Jag skulle tro att ventilerna på din moped behöver justeras. Antar att mopeden går bra när den är kall, sedan när du kört 10 minuter kanske och stannar vid ett rödljus eller i en korsning, försöker gasa upp och då dör mopeden. Sean startar den inte förrän den är kall. Ändra spelet vid utblåsventilen från 0,05mm (originalinställning) till 0,10 mm.

Postat av: Herr Larsson
Några försökte bryta upp mitt tändnings lås och jag har lagat det men får inte igång moppen, vad kan det va för annat fel? dom sparkade sönder lite kåpor och sådant också..


Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Larsson: På vilket sätt startar den inte.. går startmotorn utan att motorn tänder eller är den helt död?
Det är inte ovanligt att det blir någon form av kortslutning när någon bryter upp tändningslåset, har du kollat glassäkringen vid batteriet så den är hel?

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Bacel: Kolla så att trottelmembranet i förgasaren är helt och du kan även pröva att justera luft/bränsleblandningen (kolla artikeln om -Inställning av luft/bränsleblandning).
Om du har den elektroniskt strypningen ikopplad kan mopeden upplevas lite ryckig när du kommer upp i ca 45-50km/h.


Postat av: Anna-Karin
Hej, min moppe har stått under vintern. När jag nu försöker få igång den, hör man att den försöker, men kommer inte igång. Kan inte något om mopeder... Köpte ett nytt batteri, men det hjälpte inte. Vad kan det vara för fel?

Postat av: Robin Andersson
Hej! Köpte två helt nya baotian bt 49qt 12, monterade ihop, tankade färsk bensin. men startar int förrän efter ca 10 försök sen hostade den igång några sekunder men kunde inte röra gasen då tvärstannade den och nu går den runt men startar ej! den går runt, tänder o komp verkar ok..... någon som haft samma progblem? mopeden inte gått 1 meter! Snälla hjälp om ni vet vad det är!

Postat av: Elin
Varit hos kompisen under natten å nu när jag ska hem startar inte min gamla Gilera 30 moppe. Låter som om den försöker komma igång men icke...Vad ska jag göra??????
Det va lixom inge problem igår...=(

Postat av: Amanda
Hej, Emil!

Jag har en EU-moped, som startar och fungerar bra med elen och kablarna.

MEN
Problemet ligger nu på, att den rullar inte framåt när man gasar. Så jag undrar ligger problemet på hjulen/däcken?

Återkom med svar, tack!

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Hej Amanda!
Det troliga är att drivremmen gått av.

Postat av: Kalle
Hej , jag har en Cpi aragon i fint skick men nu kan jag inte starta den med elstarten, jag kan inte blinka för då knastrar det bara och när jag tutar så låter det som tutan dör. Vad är felet?
mvh kalle

Postat av: Robert
Hej När jag Gasar fullt med min moped baotian ghost sen dör den och sedan så måste den gasa om igen men om jag gasar till hälften först sen gasar lungt up till fullgas så går det jag undrar om ni vet vad som är fel?

Postat av: Emil
Hej Robert! Jag skulle tro att förgasaren är felinställd eller att trottelmebranet är kasst. Börja med att kolla membranet så att inte gummit är sprucket. Är det ok ställ in luft bränsleblandningen.

Postat av: ove
Jag har ett problem med min boatian problemet är att remmen till variatorn hela tiden går av har haft loss den bakre variatorn när jag bytte rem och då undrar jag ska det vara någon slags bricka innanför den bakre variatorn? att remmen går av kanske är det att den drar snett!

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Den vanligaste orsaken till att en moped börjar käka remmar är att det finns en skada på någon av remmskivorna på främre eller bakre variatorn.
En liten repa räcker. En sådan kan uppstå om en något löst föremål skulle hitta in eller om man råkar repa en remskiva med ett verktyg.
så första steget är att riktigt noga kola hur remskivorna ser ut.

Postat av: gugge ottosson
verkar som att de e bättre att göra som jag gör o helt enkelt köra året om... he he

Postat av: Niklas ()
hej har en baotian de kan inte vara ett svårt fel men vad kan de vara för storlek på drivremmen tacksam som fan för svara vill köra igen :P de fann ju 10- 11- 12- 13-tum hmm vad kan de vara?:P

Postat av: Emil
Hej Niklas! Baotian-remmar finns i tre storlekar. Om det inte går att läsa beteckningen på din trasiga rem kan du mäta kickkåpans längd för att ta reda på vilken rem du behöver. Kickkåpan kan vara 40, 43 eller 46 cm lång. Bortse från det lilla röret som sitter i framkant kickkåpan när du mäter. Det absolut vanligaste är att Baotian-mopeder har 10-tums bakfälg med 40cm kickkåpa = 669-18-30

Postat av: Emil B
Min moped (som jag kör med varje dag, även i vinterväglag) fungerade finfint igår kväll när jag ställde in den i garaget, men imorse fick jag inte igång den alls; jag provade både elstart och kick. Jag kollade efter uppenbara fel såsom läckor och trasiga sladdar, men jag kunde inte se något. Säkringen vid batteriet är hel.

Baklyktan och blinkers fungerar, men väldigt svagt. Tutan är nästintill knäpptyst och klockan är 2 timmar efter.

Det konstigaste är nog att till och med kicken totalvägrar.

Kan det vara smuts som är boven? Jag har inte brytt mig om att tvätta moppen på flera månader.

Postat av: loutfi
kan man bruge 4 takts olie til 2 takts olie moped?
tack

Postat av: Jakob
Hej, tror du att du möjligt vis skulle kunna komma förbi och titta på min moppe, har nämligen gjort allt som står på hemsidan :/
Du får såklart penger :)

Postat av: Carol
Hej
Jag startade min baotian retro härom dagen och den körde fint, sen stannade jag för att tanka den, När jag sen skulle starta den så gick den inte igång, Jag träffade på en vän som hjälpte mig sparka igång den och den startade. Men nu vill den inte starta. Jag har bytt säkring utan att något händer. Vad kan jag göra?
Tacksamm för svar
Carol

Postat av: matte ()
hej emil!
jag har en baotian ghost som funkar bra men när man trycker på tutan så låter det skit konstigt... vet du vad det kan vara för fel?

Postat av: Felix
Skulle man inte bara kunna starta den några gånger i månaden istället? :)


Postat av: Eija
Hej! har köpt moppe åt min dotter för en månad sen, nu har den stått en vecka när vi inte va hemma...så nu när hon sätter på lysena, går säkringen!?
o inte bromsljuset heller!? blinkers funkar.

tack för svar

Postat av: Robban
Hej! Jag fick min moppe stulen av några som fortfarande inte lärt sig skillnaden på mitt och ditt. Hela tändningslåset är nu borta, nu undrar jag hur jag ska koppla ihop de 5 kablarna som finns - röd, svart, svart/vit och 2 st gröna. Jag har köpt en vanlig huvudströmbrytare (typ som till båten).

Postat av: dennis
hejsan har en JINLUN JL50QT-4 på gång men den startar inte? en vacum slang var spräckt såg jag, men startmotorn går runt. vad kan det annars vara för fel?

Mvh
Dennis

Postat av: William
Hej Emil,
Jag har en Gilera stalker 05:a och den är inte trimmad eller så på något sätt. Den startar alltid på 1:a försöket.
Den går jättebra och så men det finns två problem, 1:a När jag gasar max (55 km/h) så brukar den ibland dö och den slutar gasa, då tar det några sekunder, så kan jag gasa igen. Vad tror du är problemet?
2:a problemet: När jag startar den så tar det lång tid innan den blir varm och vill köra iväg liksom. Den gasar men inte tillräckligt mycket, då brukar jag gasa och efter drygt 2 minuter så börjar den köra, jätte bra! Jätte tacksam för svar! Mvh William

Postat av: Marcus
Hej Emil. Har en derbi drd som jag bytat kolv på. Men nu vill den inte starta. Vet inte riktigt hur alla sladdare ska sitta från förgasaren till tanken m.m. Den har gnista och komp. Men den går inte igång ?

Postat av: eddi
hej det är så att jag har en areox och har lite problem med den. Problemet är att när motorn är kall så går den hur bra som helst gör nästan 75km 80km utan trimmrör fast när den blir varm sänker den farten av sig själv och får inte lika bra acc.
vad kan problemet vara

Postat av: edd
Vad är det som saknas när det lyser på dashboarden, en liten termometer ser det ut som

Postat av: anders
Postat av: Elin
Varit hos kompisen under natten å nu när jag ska hem startar inte min gamla Gilera 30 moppe. Låter som om den försöker komma igång men icke...Vad ska jag göra??????
Det va lixom inge problem igår...=(
stog den ute? det blir brukar bli så att motorn blir kall när den står ute och blir därför svår startad ^^

Postat av: anders
jag har en fråga min moppes varvmätare gick sönder ca 1 vecka sen (den som gör så motorn inte går för högt varv, men ända sen dess den gick sönder så har moppen inte gått jämt på låg varv måste man köpa ny eller ska man bara ta bort den ??

Postat av: Anton Karlsson ()
Hej! Jag har en Keeway Matrix 50. Mitt problem är att moppen går JÄTTESEGT när jag gasar vid stillastående men efter 20 meter så går den normalt. Den låter väldigt konstigt också i början, typ som om den avvaktar lite. Detta händer nu när det är kallt men kan det bero på det? Mina vänners mopeder går normalt vid kallstart.


Postat av: ronny
hej jag har en 05 moppe som inte funkar så som den ska göra bränsle kommer inte fram till förgassaren batteri och tändstift byt nyligen men den vill inte gå igång kan felet vara i förgassare eller filter eller i nån slang eller är förgassare tom på bensin hur får jag igång moppen
tack för all hjälp

Postat av: fredrik
tjenna körde hem en ny inköpt scooter idag som stått i två år, inga problem att få igång den, men efter en km typ så började den cpa sig å dog, jag väntade en minut så startade den igen, men kom inte långt då den dog igen, väntade ett tag å den startade igen, nån sussning på vad det kan bero på ? tack på förhand

Postat av: Emil (http://www.scooter4.se)
Fredrik - Troligen är det ventilerna som behöver justeras, framför allt utblåsventilen där troligen glappet inte är tillräckligt stort. Fabriksinställningarna skall vara 0,05mm både på utblås- och insugsventilen. Mer idealt är dock 0,07 på insug- och 0,09 på utblåsventilen.
Det skulle även kunna vara bensinkranen som är defekt och ibland inte släpper fram bensin. Detta går att testa genom att ansluta en flaska med bensin i, istället för att för att ta bensinen från tanken.
Sista troliga orsaken är att flottören i förgasaren inte är inställd korrekt eller att den ibland fastnar.

Postat av: Emil (http://www.scooter4u.se)
Ronny - Om man öppnar förgasaren genom att ta bort förgasarlocket och sedan även lyfta ur membranet, så kan man hälla i lite bensin direkt i förgasaren. Testa sedan att starta mopeden utan att bygga ihop förgasaren. Om problemet var att bensin inte kommer fram till förgasaren bör nu mopeden starta. Ibland räcker denna procedur för att få mopeden att sedan fungera. Om den fortfarande inte vill starta kolla efter så att det inte finns några vattendroppar i förgasaren - Om du hittar små vattenpärlor är det bäst att plocka isär och rengöra förgasaren, troligen behöver också tanken tömmas och rengöras samt luftrenaren kollas (så att det inte är därifrån vattnet kommer).

Postat av: Niclas Ljungdahl
Hejsan. Jag heter Niclas Ljungdahl. Jag har en Baotian Sprint 2008 (4 Takt) Jag köpte den i November. Jag har köpt med den under vintern. Men felet är att den statar och den kan ligga på tomgång men när jag gasar så dör den. varför??? Vad är det för fel på min moppe? //Niclas Ljungdahl.

Postat av: Erik
Hejsan! Jag har en motogino moped (samma delar som baotian sprint) och nu efter vintern så har den gått att få igång men när man tar ner den från centralstödet så lägger den av. Vad är det som kan vara felet? Tacksam för svar :)

Postat av: Arvid
Hej, Jag har en Motorhispania Rx50 50cc. Bateriet behöver laddas eller bytas men jag vet inte ens hur jag kan komma åt bateriet.. Snälla kan ngn hjälpa mig? En desparat Arvid :-(

Postat av: mikael
hej jag bara undra förför inte min moped startar fast man ha byt batteri ps när min moped fungerad så va det elfel bara kvar tex jag kunde ej tutta blinkar man höger eller vänster så följer lamporna med i takt med blinkers både fram och bak. elstart en fungerar ej vad kan deta bero snälla hjälp

Postat av: isaks
hej jag undrar varför jag inte får igång min kymco super 9? den har stått över vintern. men vi har laddat batteriet och köpt nytt tändstift men endå funkar den inte. vi har också tömt ut bensin och hält i nytt. Men de funkar inte då heller, så vad är felet?

snälla hjälp

Postat av: fredrik
tjenare, har en gilera stalker som jag har vinterförvarat och har fått igång den nu. Men nu är det så att den vill inte gå fortare än 30 km/h, innan vintern gick den i ca 65 km/h. Undrar vad felet kan vara?
Min v-ring och mässingbrickan i luftfiltret är borta så jag undrar även om jag måste byta munstycke för den dör typ när jag gör fullgas.
Tacksam för svar!

Postat av: Jan
Hej! Jag har haft moppen inne hela vintern och den startar inte.. Råd?


Postat av: Augustsson
Hejsan Emil.
Hoppas du är här och kikar fortfarande.

Jag har ett problem som jag hoppas kunna få hjälp med någonstans.
Moppen jag har startar IBLAND ganska lätt och gör mkt bra när jag kör (dock lite halvdålig tomgång).
har jag sedan stannat mer än 15 min går den ej igång.
startar den ej då måste jag vänta 2-3 dagar innan den kanske går att starta igen.
ibland startar den 2 sekunder när jag kört på starten ett tag för att sedan stanna för mig igen.

Det konstiga är att den startar ibland jättelätt när den stått ett par dagar.

tacksam för hjälp.

mvh/Emil

Postat av: Anders Örtblad
Hejsan!

Undrar vilken tum på däck till JL50QT-4 som är original, alltså vad som brukar sitta på dem. Är det 10 eller 12? måste veta då jag tänkt beställa mig en ny luftfilterbox. Tack på förhand.

Postat av: Eva
Hej! Min moppe är seg att starta men det går efter några försök. Dock vill den inte hålla igång utan lägger av efter några sekunder, och om man rör på gasen. Vi har bytt bensinfilter och batteriet är laddat. Den saknar liksom kraft..


Postat av: Lovisa
Hej! Köpte nyligen en 45-moppe från 05 som stått i garage x antal år. Startar ej med elstart utan bara kickstart, samtidigt som den dör varje gång man står still utan att gasa. När man åker rullar den jättefint och tar utan problem 65km/h utan trimning. Det med att den stänger av sig när man står still, vid tex trafikljus, är inget större problem då det bara är att gasa lite lätt, att få igång den är däremot jobbigare då den oftast inte vill gå igång. Varför vill den inte starta med varken el eller kick (oftast)? Är den sur och seg eftersom den inte gått på länge? Behöver batteriet laddas/bytas? Gör jag fel när jag kickar (slår på tänning, håller in bakbroms, full gas, kick)? Tack på förhand för svar!

Postat av: Anki ()
Hur hittar jag en ny trottel till Motodino/Motogino 4 S? Verkar ju omöjligt att få tag på. Märkligt.

Postat av: Robert
Hej!
Jag har en Matrix 50, den vill inte starta med
elstarten när jag kickar startar den direkt.
Vad kan det vara för fel på elstarten?

Med vänlig hälsning,
Robert

Postat av: Nina
Hej,

Jag har en BAOTIAN BT49QT-11 och har inte användt den på 3 veckor så nu är den död. Antar att det är batteriet och jag har testat ladda men den startar inte. Om jag har laddaren på när jag startar moppen funkar det perfekt och jag kan köra utan problem men när jag stänger av den och ska köra dagen efter är batteriet dött igen. Är det bara att ladda som gäller då? Hur länge ska man ladda åt gången och en kanske dum fråga... Ska man sätta laddaren på dem 2 skruvarna som sitter i batteriet eller någon annan stans? (jag är inte så bra på sånt här) En fråga till. Hur kopplar man ut batteriet om man ska göra det till vintern???

Postat av: Lana
Hej,

Nu har jag äntligen fått min moped tillbaka från polisen då den var stulen. Min frågan är, kan man byta själv tändningslås då tjuvarna har försökt bryta lös den? Är det något jag ska tänka på i så fall?

Postat av: Dennis
hat kortslutning nånstans då säkring går så fort jag slår på tändningen, en gt 1 finns det nått vanligt fel,,hittat inga el schema , , //Dennis

Postat av: Anna
HJÄLP!!!

Jag köpte en ny Tornado moped för tre veckor sen. Jag fick igång den med start gas. Men fick inte bensin i förgasaren. Sen började jag med att kolla kranen och vakuumventilen och de funkar som de ska. Jag misstänker att kranen(?) inte får luft för att bensinen ska komma fram till förgasaren. Sen har jag kollat förgasaren. Jag rengjorde den med bensin.

Har också kollat relä vid batteriet den är hel.Men det verkar som mopeden är död. Ingenting lyser. Inte ett ljud. Klockan är hel död trots nytt batteri. Tändstiftet är också ny.

Vad kan felet bero på?

Mvh

/Anna

Postat av: Oscar
När jag startar min aragon så varvar den jättemycket när jag startar den och en stund efter (d.v.s den går inte ner till tomgång) vad ska jag göra

Postat av: Robin
Hejsan!

Jag har en cpi sm 06,
jag har två problem:
1. mopeden går inte alls att starta, jag har testat det mesta men inget verkar funka.
2. jag fick igång mopeden en gång men då började den bara att varva mera och mera så jag stängde av den, tror du det har någonting med gasvajern att göra?

Tacksam för svar!

Postat av: Marlene


Postat av: Malcolm
Hejsan har ett problem med min moped att starta är en Peugeot blaster 08 som jag precis köpte, felet är att oljelampan aldrig släks och då startar inte mopeden antingen med el eller kick. Det finn mycket olja och bensin i den och den funkade hela dagen tills detta hände. Förslag på vad jag ska göra eller vad som är felet
Tacksam för alla svar!

Postat av: Christian ()
Hej Emil!

Snabb fråga!

När jag skall ladda mitt batteri till min Keeway Hurricane så indikerar min laddare kortslutning... men sätter jag den i moppen så går det blinka, tuta osv.

(Går dock inte starta moppen, den är lite seg efter vinterförvarningen, skall testa det du skrivit ovan).

Men är det batteriet som är åt skogen eller skall jag byta laddare?

För om det är kortslutning så borde jag väl inte kunna tuta eller blinka alls?

Mvh
ChristianPostat av: Micke
Hej.
Har en Keeway Hurricane som har börjat krångla.
När man kör den kan den dö helt men håller jag in gasen på max kommer den igång igen. Problemet varierar, ibland går den felfritt och ibland kan det upprepas ett par tre gånger per resa.

Vad kan detta bero på?

Tacksam för svar//Micke

Postat av: Viktor karlsson
Hejsan jag har ett problem med min peugeot ludix blaster som stått stilla i 1,5 år och vill inte längre starta , jag har försökt starta den med startgas och den startar i 1-2 sekunder men inte längre, vad kan vara problemet?

MVH Viktor

Postat av: per jakobsson
hejsan jag har en gilera runner och den har varit stulen för mycket trasigt för att laga så jag ska koppla strömbrytare istället för tändningslås. jag har 1 st röd/vit kabel 1 st grön 1st svart sedan 2 vita ihopkopplade till en hur ska jag koppla dessa för att den ska starta och stanna. just nu är den röd/vita och dom 2 vita kopplade till strömbrytaren men den startar och tändning går i gång men den stannar inte när jag stänger av tändningen mvh

Postat av: Pontus
Hjälp! Har köpt en Keeway Matrix 06 till grabben. Oljelampan blinkar, hur i hela friden byter man olja på den modellen? Hittar vare sig Stickan eller oljepluggen.

Postat av: Hanna
Hej Emil! Vintern slut...moppen ut! Vad göra? Byte av motor- och växellådsolja? Kolla drivremmen? Om nu däcket bak snurrar segt är det bromsen som låst sig då? Mvh Hanna

Postat av: Affe
Hej, min Baotian Retro vägrar starta! Stått still i ungefär 1 år! Vad kan problemet vara?
Startmotorn går runt, men tror inte den får bensin!

Postat av: Fredrik palmén (http://http://www.scooter4u.se/allt_o...)
Hej,har en jmstar 07 den har stått cirka 3 år.Har köpt ett nytt batteri men när man ska starta den så går inte startmotor runt har kopplat kablar direkt till startmortorn då fungerar den.fredrik

Postat av: Tobias
hej. Jag har en derbi predator gp1 årsmodell 2002 vattenkyld. Med ostrypt q-tre avgassystem/6,5vikter/30% tryckfjäder/starkare kopplingsfjädrar/polini sportluftfilter/original cylinder/ original motor/ original förgasare 17,5 original 56mm huvudmunstycke. Och resten original. Som tjuvstannar/dör om man drar för mycket gas. Skulle behöva hjälp med vad felet är o hur jag löser det för är i stort behov av den

Postat av: Lena lindgren
Hej har en Keeway Matrix 2009 den rycker och har sig när nan kör har bytt bensinfiltret och hällt i nåt 85 någonting i tanken som tar Bort vatten i tanken vad gör jag mer

Postat av: Peder
Har en slider -10.
Går att starta ibland med startgas och max choke och kan köras med choken på. Men den dör på tomgång. Tomgångsskruven gör ingenting?

Postat av: Anders Svensson
Hej! Har ett problem med min dotters moped det är en peugeot år 2010. Växeln ligger i hela tiden. Så när jag startar den så måste jag ha den på centralstödet. Bakhjulet snurrar runt och när jag tar ner den och bromsar bakhjulet dör motorn. När sedan moppen är avstängd så går det inte att rulla fram den, utan bakhjulet ligger på med växel i, det är en automatisk. Eller variator.

Postat av: Göran
Hej! Jag bor i nordligaste Sverige och körde senast för exakt en månad sedan. Dumt nog har jag inte satt min KYMCO på laddning förrän i dag. Vi hade - 18 grader härom natten. Är batteriet förstört eller kan jag räkna med att köra igen i mitten av maj? (D v s jag laddar oavbrutet nu till dess.)

Postat av: stefan
Hej har en gilera runner som jag bytt packningar och kolv på. Startade direkt idag körde 1,5 mil sen blev den orkeslös och dog. Har inte fått igång den alls mer idag ???? Jag körde lugnt. Vad tror du ? Mvh stefan

Postat av: daniel ()
hej! har en kina moppe som jag köpte och den dör när man gasar fullt när motorn är kall och jag märker ingen snabbare acceleration från halv gas till full gas nån som vet vad felet kan vara?

Postat av: thomas
Köpte en keeway hurricane i dag men när jag sätter i nyckel o vrider om händer inget! Inga lampor blinkers eller panelen fast jag har batteri laddarn på vvad kan de vara för problem,? Taxk på förhand o tacksam för svar

Postat av: emil
hej jag har köpt en peugeot speedfight 2 men när jag står stilla och ska börja köra så tar jag gasen i botten men det bara varvar sen efter typ 8 sec så börjar den röra på sig och luktar lite bränt. vad kan det vara för fel??

Postat av: Jocke ()
Ett problem. Min Baotian retro funkade igår och jag körde till jobbet med den. Idag när jag ska starta den hoppar den inte igång på elstart. Den liksom spinner men hostar aldrig till. Någon aning om vad det kan vara?

Postat av: Martin
Jag har köpt en Keeway Hurricane och den låter väldigt mycket. Går det att isolera om originaldämparen om man borrar upp popnitarna? Hur ser det ut inuti och går det att få ihop den igen?

Postat av: mattias
har en kymco super 9 den utan kik e rät så trimmad gått utmärkt tillsden lade av ingen el ingenting med strtkabel ssvart på svart o röd på dom 2 som ska sitta i den svarta dosaw startarr deno gå några någhra hundra meter nu har ja gjort lite hemma meck o har el hela tiden men startar ej vad kan felet va?

Postat av: Per
Hej Emil. Jag har ett problem med en speedfight 2.Den startar och går bra när den är kall. Sen när den har gått i ca 30 sek så går det inte att varva den. Den bra blöddrar och blir sur. Har gjort rent förgasaren. Den gick som den ska för ca 1 månad sen

Postat av: jan
har en cityhopper som började gå ojämt och sen dog den,har tändstiftsgnista men vägrar starta


Postat av: Robert Graf
Hejjag har en Peugeot Vivacity. den stått stilla i 6-7 år. Försökte få igång den ibörjan gick han 10 min på tomgång. drog man på gasen så dog han. sen dess går den bara mak 10 sekunder. Har plockat ner gjort rent allt 3 gånger. Vad kan vara felet

Postat av: Larsson P
Hejsan. Jag har haft problem på min moppe på sistone. Larmsystem funkar inte, kan ej starta med elstart utan måste använda Kick och horn funkar men jätte svagt (knappt hörs) Jag vet inte vad detta beror på och hur jag skulle kunna fixa den. Det är en helt ny moppe, endast kört i 35 mil.
Det började efter vintern.

hör gärna av dig snart Tack!

Postat av: Löfgren K
Jag har fått igång motorn på min moppe men nu kommer det massor av ljus grå rök och däcken snurrar inte. Vad kan vara felet? Vad ska man göra?

Postat av: Lucas
Tjena. Köpte i höstas en benelli 49x som hade stått något år. I våras när vi tog tag i den, fick vi igång den och körde lite. Sen nån dag senare läckte bensinen så vi bytte bensinslang. Sen dess har moppen vägrat starta, vi har bytt tändstift flera gånger, ny el choke, ny bensinslang och motorn får bensin. Funkar inte med startgas heller. Vad kan va fel?

Postat av: Dennis Nilsson
Hej! Kan någon ge mig ett tips,jag har en Viarelli 2015 som kan gå bra ibland o ibland kan den hacka o nätt o jämnt att den går o startar bara på kicken o nu startar den inte överhuvudtaget,har en känsla av att det har att göra med att jag körde över en vattenpöl en gång o efter det har den gått oroligt,ibland har den gått utan problem o ibland har den hackat o stönat o elstarten har den aldrig startat på men på kicken startar den nästan på en gång,men som sagt nu startar den inget mera,blir tokig! Tack för tipps!


Postat av: Ema
Hej! Köpte en helt ny Vespa Sprint 50cc 4 takt. Den hade stått i affären i ca 1 år med ca 2 liter bensin. När jag kör i ca 10km/h och vrider lite lättare på gasen så hackar den upp till ca 20km/h. Men när jag gasar lite mer från 10km/h till ca 25km/h så går den klockrent. Vad kan det vara för fel?

Ny kommentar:
Namn:


E-postadress (visas ej):


URL:


Kommentera Emils artikel (HTML tecken fungerar)

    |