Insplanet - Billig moped försäkring för Baotian, TMS, Kymco mfl.

En orimligt stor del av årskostnaden för att äga moped eller EU moped är försäkringen. Trafikförsäkring är ju obligatoriskt och tecknas med fördel på något av de stora bolagen. Folksam och Länsförsäkringar har i dagsläget bäst priser. Länsförsäkringar under förutsättning dock att du har övriga försäkringar hos dem. Drygt 2200:- per år är en rimlig kostnad.

Är man intresserad av halvförsäkring eller helförsäkring skall man inte låta sig luras av billiga priser på enbart trafikförsäkringen. Begär helt enkelt pris på samtliga kombinationer som är intressant för dig och jämför. Det kan mycket väl visa sig att det bolaget som är billigast på trafikförsäkringen är bland de dyraste om du vill teckna en helförsäkring, och tvärt om.

Är du ägare till en Baotian scooter har du möjlighet att komplettera din trafikförsäkring (som du tecknat på något av de större bolagen) med en tilläggsförsäkring som gör din moped helförsäkrad. Företaget som erbjuder denna märkesförsäkring för mopeder heter Insplanet.

Premien hos Insplanet är i dagsläget inte mer än 1495:- per år. Detta ger dig en helförsäkring för totalt ca 3500:- per år. Självrisken ligger på 2500:- och är en av de lägre på marknaden. Dessutom ersätts du med en ny moped av samma modell om din gamla blir stulen utan att återfinnas alternativt skadas vid stöld eller krock så att den bedöms vara för dyr att laga.
De större bolagen jobbar i princip enbart med värdeminskningskalkyler vilket gör att du aldrig får ut ett belopp som räcker till att köpa en ny likvärdig moped.

Det finns ett antal fabrikat förutom Baotian som går att försäkra genom Insplanet. Här är en lista på de flesta: Birka, Chituma, Cityhopper, CPI, Fastpower, GT1, IWIN Sprint, Jin Lun, JPR, Kymco, Masaru, Motogino, Nordia, Parilla, Qingqi, Sanyou, Sprint, TMS, Viarelli, Yamati.

Klicka här för att läsa mer på Insplanets egen sida.
Postat av: jonas
Mopedförsäkring

Postat av: Robban
Insplanets försäkring är ju bara en delkaskoförsäkring inte en riktig försäkring, jag betalar 1505 kronor för min delkasko hos länsförsäkringar med 2000 i självrisk på stöld vilket gör insplanets försäkring mycket dyrare

Postat av: Micke
1500 + 2500 självrisk + trafik i annat bolag 2500 totalt 6500kr
Köpte mopeden för 4000

Det går inte ihop, blir billigar att köra utan försäkring och köpa ny beg moped istället vid skada

Postat av: Daniel
Om du har en märkesmoped så rekommenderar jag inte insplanets stöldförsäkring.
Jag blev av med min yamaha nypris 26000kr
efter 3år beräknar de värdet till 12000(9000 med självrisk)
Finns ingen chans att köpa en likadan moped med det beloppet.

Ny kommentar:
Namn:


E-postadress (visas ej):


URL:


Kommentera Emils artikel (HTML tecken fungerar)

    |